Centerrådets EDB undervisning 2016/17 på Brugercentret, Tolleruphøj

Der undervises med

Bærbar PC

Notebook

Tablet, android

Smartphone (udvidet mobiltelefon)

 

Undervisere

Erik Zangenberg

Jørgen Wagner

Peter Hansen

 

Vi forventer, at eleverne medbringer deres eget udstyr, som kan tilkobles strømforsyning og trådløs internetadgang, som forefindes i undervisningslokalet.

Såfremt en elev ønsker hjælp til indkøb og/eller opsætning af nyt udstyr, er vi gerne behjælpelig hermed ligesom vi kan være behjælpelig med løsning af opståede problemer med eksisterende udstyr.

 

Start

Mandag den 17. oktober kl. 15.00. Deltagelse er gratis, der betales for kaffe og kage, som nydes i pausen.

 

Undervisningen omfatter:

 

Windows 10 og Microsoft Office

Forbindelse til det trådløse netværk

Billedoptimering med Windows 10

 

Arbejde med Office programmerne

Øvelser med grundlæggende tekstbehandling (Word eller Google Docs), begyndere og øvede. Med 3 lærere kan vi arbejde i mindre grupper, hvor vi tilpasser niveaet til deltagernes kompetencer.

Office 365

 

Internet

E-mail

Sociale medier

Søgemaskiner

Sikkerhed

 

Apps

Oprette

Anvende

Slette

 

Projektopgave med Windows Movie Maker

I løbet af undervisningsperioden vil vi lave øvelser i at optage små filmklip med Tablet eller Smartphone og redigere dem i Windows Movie Maker til en kort videofilm. Efterfølgende kan vi forsøgsvis lægge resultatet ud på hjemmesiden. Deltagelse i projektopgaven er ikke obligatorisk

Opgaveside

Denne side er oprettet til øvelsesopgaver i IT-undervisningen.

Til opgave i tekstbehandling og billedbehandling:

1)

Jazzaftenen den 9. februar blev som ventet et dejligt gensyn med Niels Elberling og hans jazzmusikere samt sangerinden Ingelise Ibinger.

Efter at de tilmeldte  gæster havde nydt spisningen med en lækker platte fra Susanne, Café SIK, kom de øvrige gæster og så begyndte koncerten med det velkendte lokale jazzorkester Mainstream All Stars.

Sædvanen tro fik vi fine arrangementer fra den amerikanske jazz sangskat som ”Night and Day” og ”Sweet Georgia Brown”.

Orkestret fortsatte efter en kaffepause med kendte evergreens af samme høje standard. Her skal blot nævnes ”The Lady is a Tramp”, ”How high the Moon” og ekstranummeret ”Summertime”.

De forskellige numre blev som sædvanlig på finurlig og morsom vis kædet sammen af trækbasunens mester Jørgen Kragh. En herlig jazzaften!

 

2)

Nyhed: Åbning af ny hobbystue.

Tolleruphøjs nye musikpædagog Birger Svanholt har de sidste par måneder stået for indretningen af et nyt aktivitetsrum i gangen overfor TV-stuen.

I første omgang vil det være åbent værksted for beboerne, men der arbejdes på, at borgere udefra også skal kunne benytte stuen som led i kommunens ønske om at åbne centrene for borgerne.

Aktiviteterne vil være sløjd, maling, musik m.m. med Illona fra huset som tovholder og der etableres en opslagstavle med program for afholdelse af aktiviteterne på samme måde som for TV-stuen.

Der er indvielse den 7. marts kl. 14-16, hvor Birger vil løfte sløret for, hvad hobbystuen officielt skal hedde.

 

3)

Frederikssund Sangforenings mere end 150-årige mandskor kommer på besøg tirsdag den 7. marts kl. 19.00 og synger glade sange og viser fra deres omfattende repertoire og der bliver også en lille afdeling med fællessang.

Med sig har de deres nye dirigent, Alex Bach Andersen, 53 år, som har interesseret sig for diktion siden sin tidligste barndom. Han har siden 1990 været assistent på slagtøj/pauke i Sjællands/Tivolis Symfoniorkester og har dirigeret koncerter med Sjællands og Sønderjyllands Symfoniorkestre. 

 Der er fri entré. Kaffe og kage kan købes i pausen

 

4)

For pårørende, børn, børnebørn og oldebørn!

Søndag den 19. marts kl. 11.00 fyldes Tolleruphøj med jazzmusik. Det professionelle børnejazzorkester ”Univers på Vers” giver koncert og det er arrangeret for at give beboerne en helt særlig oplevelse sammen med børn, børnebørn og oldebørn.

Det musikalske grundlag er jazz og latin og teksterne er fyldt med ordspil, dobbelttydninger og sjove rim, så der er noget for alle aldre. Fri entré.